viernes, 9 de diciembre de 2016

La "cimera" mundial del "Dret a decidir"

Resultado de imagen de puigdemont junqueras

Sota la pressió i el xantatge constant de la CUP, el president de la Generalitat Carles Puigdemont ja ha mogut peça davant l'oferta de diàleg plantejada per la vicepresidenta del Govern Soraya Sáenz de Santamaría. El 23 de desembre ha convocat la reunió del "Pacte Nacional pel Dret a Decidir", una plataforma en estat d'hibernació des del 6 de març de 2015, quan passat el referèndum il·legal del 9-N de l'any anterior, el "Pacte" va abordar la teòrica naturalesa plebiscitària de les eleccions autonòmiques que se celebrarien al setembre. Ahi estaran representats la "crème de la crème" de la política actual, des dels de Podem, Marees, Compromis fins a la ETA a través de Bildu. En tractar-se d'una cimera "mundial" no se sap si seran convidats representants de Veneçuela, Zimbabwe, Cuba o altres potències del quart món.

La convocatòria es realitzarà un dia després que el ple de la cambra autonòmica hagi despatxat, en teoria, els pressupostos preparats per Oriol Junqueras amb el vistiplau de la CUP, cosa que dista molt d'estar clar. De fet, la convocatòria de la "cimera" separatista és una de les exigències de la formació antisistema dins del "full de ruta" reformada i el tret de sortida de l'últim tram del Procés que ha de concloure amb un altre "referèndum o referèndum", tal com va prometre Puigdemont, al setembre de 2017. Tot i així, el grup parlamentari que sustenta l'executiu català, Junts pel Sí, no té ni de bon tros garantit el suport dels cuperos als números preparats pel vicepresident Junqueras.

A partir de l'9N, la plataforma havia cessat en les seves activitats. Només ara, quan el Govern pretén negociar sobre la base de les 46 exigències que Puigdemont va traslladar a Mariano Rajoy i la CUP immediatament pressiona l'executiu català perquè mostri la seva fe en la desobediència, ha decidit Puigdemont reactivar la vella eina de la qual es va servir el seu antecessor, Artur Mas, per implicar les entitats sobiranistes ia una part de la societat civil en el seu projecte independentista. En aquest cas, Puigdemont pretén a més fer xantatge al govern amb l'anunci de referèndum, si no es rebaixa la pressió judicial sobre Artur Mas i Carme Forcadell.

No li importa citar als partits i organitzacions separatistes ara dividits amb diferents criteris i interessos, just dos dies abans de Nadal per dissenyar la propera consulta és perquè pensen que amb aquesta decisió i davant l'aturada polític de les festes nadalenques, pretén així mantenir els titulars sobre aquesta ficció en la premsa regional. Com que no es pot mantenir la tensió durant tot el llarg temps que ja ha transcorregut des de l'9N el Pacte pel Dret a Decidir, ha decidit per "fer el Guadiana" que és l'única manera de poder donar l'aparença d'un gran moviment, que ja no s'ho creuen ni ells.

No hay comentarios:

Publicar un comentario